Polismannen åtalas för rasistiska kommentarer Foto: Mikael Fritzon/ TT

Rättegång mot polisman som skrek ”arabjävel” blir av

Uppdaterad
Publicerad

Efter nästan tre år och flera försök blir nu rättegången av mot polismannen som skrek “arabjävel” under ett bråk vid ett asylboende i Emmaboda. Men förhandlingen kan komma att hållas utan brottsoffret på plats, rapporterar Barometern.

Kalmar tingsrätt har försökt att hålla huvudförhandling vid flera tillfällen utan att lyckas. Den senaste gången dök inte målsäganden upp. Anledningen var att han hävdade att det fanns en hotbild mot honom i Sverige. 

Nu planeras rättegången hållas 3-5 juni oavsett om målsägande dyker upp eller inte, enligt tidningen. Däremot kan inte skadestånd utdömas om han inte är på plats. Men fälls polisen för brottet kan skadeståndet handläggas som ett civilrättsligt mål.

Polismannen står åtalad för olaga hot och förolämpning.

Meningar går isär

Det var i slutet av april 2016 som hela händelsen utspelade sig vid ett bråk på ett asylboende vid hotell Amigo i Emmaboda. Polisen omhändertog målsäganden som menar att den åtalade polismannen misshandlar honom under en bilfärd. Något som den åtalade polismannen förnekar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Tumult på asylboende i Emmaboda

Mer i ämnet