Minnie Gustafsson, Annie Sandberg och Kelly Wärenfeldt har längtat länge efter att deras skola ska bli färdig efter branden. I dag var det återinvigning av dem nya likalerna. Foto: SVT

Framtidstro i Sandsbro – i dag invigdes skolan fyra år efter branden

Uppdaterad
Publicerad

År 2017 brann skolan i Sandsbro strax utanför Växjö. Vissa delar blev helt förstörda, men idag – efter flera års kämpande – kunde skolan återinvigas.

Branden som förstörde stora delar av skolan startade på nyårsdagen 2017. Sedan dess har eleverna fått undervisning i tillfälliga baracker.

Politikerna i Växjö bestämde sig dock tidigt för att lokalerna skulle byggas upp igen. Arbetet startade i december 2019 med symboliska spadtag av skolans elever – och idag på förmiddagen återinvigdes skolan med dans och ballonger.

Skolbranden i Sandsbro

Charlotte Airosto är rektor på skolan.

– Det är fantastiskt att få göra det här, och när barnen är på det här humöret är det bara lycka, säger Charlotte Airosto.

I klippet här får du höra barnens tankar efter den här dagen

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skolbranden i Sandsbro

Mer i ämnet