Frisören Donna Jones klipper sina kunder hemma. Foto: Ida Svensson/SVT

Frisören Donna tar emot sina kunder i skyddsutrustning

Uppdaterad
Publicerad

Utrustad med visir och munskydd välkomnar Donna Jones sina kunder som vill bli klippta. Hon följer brittiska frisörföreningens rekommendationer för att skydda både sig och sina kunder.

Donna Jones har ingen vanlig klassisk frisörsalong. Istället åker hon hem till sina kunder och friserar dem i deras vardagsrum eller tar emot dem i sitt hus i Lindsdal.

Många avbokningar

När det nya coronaviruset började sprida sig över världen blev bokningarna snabbt färre och hon började funderar på en lösning.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Hon följer utvecklingen noga och hon får mycket information från Storbritannien där hon har sin familj.

Sedan en vecka tillbaka har hon numera på sig skyddsutrustning när hon möter sina kunder. Det är precis vad den brittiska frisörföreningen rekommenderar när landet öppnas upp igen efter isoleringen.

Kunderna positiva

Hittills har hon bara fått positiva reaktioner från sina kunder.

– Barnen tycker att det är roligt och tänker på superhjältar. Flera äldre har hört av sig och vill att jag ska komma hem till dem igen.

Men när hon publicerade en bild på sig själv i skyddsutrustning på sociala medier fick hon flera kommentarer från personer som tyckte att det var onödigt och fånigt.

– Jag gör det här både för min skull och för mina kunders skull, säger Donna Jones. 

”Känns bra”

Nu har bokningarna börjat trilla in så smått igen.

Anna Schygge har tagit med sig sina barnbarn Malva och Astrid hem till Donna Jones. Alla tre ska klippa sig.

– Jag tycker att det känns bra. Det är så vi ska göra nu. Det är bra för Donna också, hon skyddar både andra och sig själv, säger Anna Schygge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet