Foto: TT

Fritt fram för företag att vaccinera på arbetsplatsen

Publicerad

Det är nu möjligt för företag i Kronobergs län att anordna vaccinering av egen personal på arbetsplatsen. Arbetsgivare ska dock följa regionens vaccinationsprogram och sätta upp rutiner som kan garantera en säker hantering av vaccinationen.

Volvo i Braås var först ut med att vaccinera sin personal på arbetsplatsen och regionen öppnar upp för fler företag.

– Vi har förstått att intresset bland arbetsgivare har varit stort och därför har vi tagit fram en rutin så att de kan vaccinera på plats, säger Annika Tigerhielm, Region Kronobergs samordnare fas 4 av vaccinationen.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Gemensam vaccinationsplan

Intresserade företag ska kontakta sin lokala leverantör för att ta fram en gemensam vaccinationsplan. Dessutom ska företaget kunna sätta upp rutiner för att garantera en säker hantering av vaccinationerna.

– Det handlar om en hel del praktiska saker som att garantera rätt avstånd, kunna registrera på ett korrekt sätt, se till att logistiken fungerar, säger Annika Tigerhielm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet