Jörgen Ramnér jobbar som svetsare på företaget är var bland de första att få sin vaccination mot covid-19. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Här startar Volvos egna vaccinationsprogram – enda företaget i Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

Volvo i Braås har börjat vaccinera delar av sin personal mot covid-19 på plats. Region Kronoberg har gett företaget tillstånd att dra igång ett eget vaccinationsprogram för sina anställda.

Strax efter lunch drog Volvos vaccinationsprogram igång, och först ut var åldersgruppen 55-59 år.

– Jag har diabetes, högt blodtryck och tillhör riskgruppen. Det var skönt att få sprutan här på jobbet, det är smidigt och enkelt, säger Jörgen Ramnér, svetsare.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Region Kronoberg har gett Volvo i Braås klartecken att rulla ut sitt vaccinationsprogram, och företaget måste följa och hålla sig till regionens gällande åldersprioriteringar.

Vaccinering på löpande band

Under torsdagen ska 60 anställda vaccineras och nästa åldersgrupp planeras få sin spruta vecka 23.

– Vi har 900 anställda och vi hade kunnat vaccinera fler men vi måste hålla oss till den takten som gäller. Vår ambition är att vaccinera alla våra anställda under de kommande veckorna.

– Det blir vaccinering på löpande band, säger Håkan Ljungqvist, personalchef vid Volvo Braås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet