Dödsolyckan skedde i norra delarna av Färjestaden på Öland. Foto: Helmuth Petersson

Pojke och kvinna dog – fyra cyklister blev påkörda på Öland

Uppdaterad
Publicerad

Fyra cyklister blev påkörda av en bilförare i Färjestaden på Öland. En pojke, under 15 år, och en kvinna i 45-årsåldern dog av skadorna de fick i samband med olyckan.

Trafikolyckan inträffade i norra delarna av Färjestaden klockan 15.50 på onsdagseftermiddagen. Vad som orsakade olyckan är oklart.

– Vi kommer att hålla förhör med alla inblandade för att utreda vad som har hänt, säger Åsa Emanuelsson på polisens pressavdelning.

Mörbylånga

De fyra cyklisterna fördes till sjukhus med ambulans, men en pojkes liv gick inte att rädda. En kvinna i 45-årsåldern omkom också i olyckan. Anhöriga har underrättats.

En man i 50-årsåldern och en pojke, under 15 år, vårdas på akuten med lindriga skador.

Ingen av dem var hemmahörande i Kalmar län.

Söker vittnen

Personbilen är bärgad från platsen och kommer tillsammans med de fyra cyklarna att genomgå en teknisk undersökning.

– Vi söker också efter vittnen som kan ha sett vad som hände, säger Åsa Emanuelsson.

Polisen har hållit förhör med föraren till personbilen. Händelsen rubricerades inledningsvis som grovt drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död i två fall och vållande till kroppsskada.

Misstankarna om drograttfylleri släpptes senare efter att blodprover inte visade spår av droger hos mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet