Familj påkörd på Öland – grannarna sörjer: ”Går inte att förstå”

Uppdaterad
Publicerad

Grannarna i stugområdet i norra Färjestaden kan idag inte ta in den fruktansvärda olyckan som under onsdagen kostade två personer livet. En mamma och en son.

– Man kan inte fatta att det kan hända i ett så lugnt område, säger Agneta Slånemyr.

Området är fullt med hus och utmed vägarna sitter skyltar med texten ”Kör sakta – lekande barn”. Men under torsdagen var det inte någon som lekte utmed husen.

I stället sörjer man de två personer som under onsdagen kördes ihjäl av en bilist.

Mörbylånga

Polisen kunde under torsdagen bekräfta att det rör sig om en familj – och att det är mamman och ena sonen som omkom i olyckan. Pappan och andra sonen, som är under 15 år, vårdas för lindriga skador och fanns under torsdagseftermiddagen kvar på sjukhus.

Grannar tänder ljus

På torsdagen brinner det ljus på olycksplatsen, och människor kommer förbi för att lägga ner en blomma. En av dem var sommargästen Elin Nygren.

– Jag sörjer med de drabbade och deras anhöriga. Jag är ute och cyklar här nästan varje dag, och det känns så himla tragiskt. Jag såg inte vad som hände, men det kändes extra starkt när det var så nära, säger hon till SVT.

Enligt polisen är familjen inte hemmahörande i Kalmar län utan kom från en stad i annat län i södra Sverige.

Även Mörbylångas kommunalråd Matilda Wärenfalk (S) kom till platsen. Foto: Helmuth Petersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet