Bromsspåren sträcker sig långt utmed vägen där dödsolyckan inträffade. Foto: Helmuth Petersson

Bilföraren anhållen efter förhör – misstänks för flera brott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern, tidigare ostraffad, misstänks för bland annat grovt vållande till annans död efter olyckan i Färjestaden. Vid olyckan omkom en pojke, under 15 år, och en kvinna i 45-årsåldern efter att ha blivit påkörda när de cyklade på en mindre väg.

Förutom misstankarna om grovt vållande till annans död i två fall misstänks mannen även för grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

– Vi har hunnit med en del förhör och det arbetet fortsätter. Vi tar även in vittnesuppgifter, säger Christine Bergkvist, polisens kommunikatör i Kalmar.

Mörbylånga

Finns det någon förklaring?

–  Bilisten är till viss del förhörd och det fortsätter. Jag kan inte gå in på vad han sagt.

Tidigare ostraffad

Mannen är tidigare ostraffad. Han greps och efter det släpptes han, men anhölls igen på torsdagseftermiddagen efter nytt förhör.

Åklagarmyndigheten skriver i ett pressmeddelande: ”Den misstänkte mannen anhölls på eftermiddagen efter att polisen hållit ett förhör där han delgivits misstankarna”.

Åklagaren har nu tre dagar på sig för att fatta beslut om mannen ska begäras häktad.

Vittnen såg händelsen

Mannen har även fått lämna blodprover, då polisen misstänker att mannen kan ha varit påverkad av narkotika. De brottsmisstankarna släpptes senare då mannens provsvar inte visade spår av droger.

Finns det några vittnen?

– Vi har en del vittnesuppgifter från människor som sett själva händelsen. Vi genomför också tekniska undersökningar nu på bland annat bilen och cyklarna.

En man i 50-årsåldern och en pojke, under 15 år, som också färdades på cykel och blev påkörda i samband med olyckan vårdades på torsdagseftermiddagen fortfarande på sjukhus med lindriga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet