En minnesplats har skapats på platsen där mannen hittades. Foto: SVT

Efter misstänkta mordet i Berga – fyra unga män häktade

Uppdaterad
Publicerad

Fyra unga män häktades idag efter det misstänkta mordet på en man i 25-årsåldern i Kalmar i helgen. Två häktas misstänkta för mord, och två misstänkta för grov misshandel.

En av männen är en 23-åring hemmahörande i Kalmar kommun är sedan tidigare dömd för bland annat misshandel, narkotikabrott och olaga hot. Senast i oktober förra året dömdes han för ringa narkotikabrott.

Den yngsta som häktas är en 17-årig man från Nybro kommun och är sedan tidigare dömd för misshandel och olaga hot.

Båda dessa männen häktades misstänkta för mord.

Utöver det häktas två män, en 19-åring och en 20-åring, misstänkta för grov misshandel.

Oklart om det finns koppling till tidigare mord

Det var under lördagsnatten som bråket mellan cirka tio personer urartade i Berga i Kalmar kommun där en man i 25-års åldern fick föras till sjukhus på grund av allvarliga stickskador. Mannen avled senare under söndagen tillföljd av sina knivskador.

Om det är relaterat till de tidigare morden som skett under våren i Kalmar är något som åklagare Johan Henningsson inte kan svara ja eller nej på. 

– Just nu finns det inget som tyder på det är kopplat till de tidigare morden. Men det är någonting som ligger bakom varför det här har hänt, och det har vi inte kommit fram till vad det är. Så det går inte och svara ja eller nej på den frågan nu. Det får utredningen visa.

Samtliga häktade nekar till brott.

KLIPP: Polisen – Offret ska ha blivit knivskuren

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi kan inte säga än om det har något samband med tidigare skjutningar i Kalmar. Det pågår en omfattande kartläggning med flera personer inblandade och vi försöker ta reda på vad som utlöst detta bråket, säger Robert Loeffel, presstalesperson polisen i Växjö. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.