Annica Kling är en av arrangörerna till minnesstunden. I klippet berättar hon om varför den hålls. Foto: SVT

Fyra månader sedan 17-åringen försvann – nu hålls minnesstund i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

På annandag påsk är det fyra månader sedan den 17-årige pojken i Ljungby försvann. Detta uppmärksammas med en ljusmanifestation på Tomtebobron i Ljungby.

Det är en Facebook-grupp som har tagit initiativet.

– Vi vill göra något för att lyfta upp att han fortfarande är försvunnen och hela tiden hålla det här försvinnandet vid liv så att folk inte glömmer bort att han är borta, säger Annica Kling som är en av arrangörerna till minnesstunden.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Hälsningar till familjen

Tanken med minnesstunden är att folk kan komma och tända ett ljus eller en marschall. Man kan också skriva hälsningar till den försvunna 17-åringens familj på små vita stenar som sedan ges till familjen.

– Det känns jättefint att vi kan göra detta för de anhöriga.

Sökandet efter den försvunna 17-åringen har pågått sedan början av december. Polisen har sökt i området runt omkring ån Lagan och gjort flera dykinsatser. De har också gjort eftersök med specialtränade hundar. Men trots detta har man inte lyckats hitta pojken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet