Foto: Hultsfred kommun

Här gör de narr av Hultsfred

Uppdaterad
Publicerad

I dag har Hultsfreds nya reklamfilm premiär. Musikvideon driver med landsbygden. ”På ett kärleksfullt sätt”, säger kommunens turistchef.

Hultsfreds kommun vill locka nya invånare och arbetskraft. I dag lanseras en musikvideo där skämten om kommunen haglar.

I filmen narras det om att det finns färg-tv i kommunen. Där lever bajsmannen. Det finns även ett hus med en hiss, påpekas det i den knappt fem minuter långa musikvideon.

”Kärleksfullt”

– Jag tycker att filmen ger en kärleksfull bild av landsbygden. Den visar hur det är att bo, leva och jobba här, säger Malin Albertsson som är turism- och informationschef i Hultsfred.

Kommunen har stort behov av lärare, socionomer och undersköterskor. Filmen ska visas på sociala medier och användas när kommunen försöker ragga ny arbetskraft på exempelvis jobbmässor.

– Vi ville göra en musikvideo. Det är annorlunda och den ska framförallt visas digitalt, säger Malin Albertsson.

”Mycket humor”

Filmen kostade ungefär 200 000 kronor och gjordes av Helsingborgsbaserade humorgruppen Infallet. Gruppen har tidigare gjort en rekryteringsfilm åt Helsingborgs stad.

– Filmen har en stor portion humor. Det tycker vi är bra. Vi hoppas att Hultsfredsborna känner igen sig och blir stolta, säger turismchefen.

Hela filmen finns att se på Youtube (extern länk).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.