Foto: SVT

Guldhjälmarna överröstes med gratulationer på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Efter att fullständigt ha utklassat Skellefteå är Växjö Lakers tidernas mest överlägsna mästare i ishockey. Sent under söndagskvällen landade de guldhjälmsklädda svenska mästarna på hemmaplan, och överröstes med kärlek och gratulationer av sina fans och familjer.

Vid 22-tiden på söndagskvällen anlände vinnartruppen till Småland Airport och tog sig i buss vidare till Vida Arena, där en stor blåorange välkomstfalang väntade på att möta sina hjältar.

– Det känns otroligt häftigt att få ta hit guldet. Det är en obeskrivlig känsla att få avsluta säsongen på det här sättet. Vi har jobbat så hårt för varandra, säger en hes Daniel Rahimi.

Växjö Lakers SM-guld 2018

– Det har varit mycket glädjerop, jag kommer nog inte ha någon röst kvar när den här veckan är slut.

– Det har varit fantastiskt från start till mål. Det är underbart. Det tar bort lite att inte få vinna på hemmaplan men det är en extra krydda att vi vann så överlägset, säger Alvestasonen Robert Rosén.

Elias Pettersson kände sig mer än välkommen bland den klunga fans som trängdes för att få selfies med poängkungen.

Hur beskriver du er bedrift med ett ord?

– Magiskt. Allt har inte sjunkit in än, säger Elias Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö Lakers SM-guld 2018

Mer i ämnet