Under onsdagen gjorde de regerande svenska mästarna Växjö Lakers premiär på isen inför säsongen 2018/2019. Foto: Cecilia Ekströmer/SVT

Växjö Lakers laddar upp efter guldsäsongen

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen var det dags för de regerande svenska mästarna Växjö Lakers att göra premiär på isen inför säsongen 2018/2019, där utmaningen och målet är att upprepa förra säsongens succé.

En hel del förändringar har skett i truppen sedan i våras, då Växjö Lakers blev tidernas mest överlägsna mästare. Flera kuggar i guldmaskineriet saknas i klubben, men tunga spelartapp innebär också flera hungriga nyförvärv, det gör att Lakers är fulladdade inför kommande säsong.

– Det är alltid en liten process i början, man går från att kanske sakna det som varit, men ge oss en vecka eller två så är det bara vi som är här och nu som gäller, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Växjö Lakers SM-guld 2018

Tomrum på personligt plan

Bland de nio spelare som lämnat finns alvestafödde Robert Rosén, som går till Sochi i KHL, och poängkungen Elias Pettersson som kontrakterats till NHL-klubben Vancouver Canucks.

– När en kille som Robban Rosén, som spelat här så länge och gjort det så bra, försvinner lämnar han ju ett tomrum men det är kanske mer på det personliga planet. Det Elias gjorde var unikt och vi är inte ute efter att ersätta honom, men vi har ett par unga killar som vi ser väldigt intressant på, säger Sam Hallam.

Även Noah Welch, Ludvig Wistén, Eric Martinsson, Adam Brodecki, Andy Miele, Andrew Calof och Dennis Rasmussen byter klubbar.

”Stark bas att stå på”

Nyförvärven består av Niclas Burström, Pontus Holmberg, Karl Johansson, Roman Horák och Austin Ortega, med meriter från bland annat KHL och AHL. Hallam lyfter fram målvaktssidan och backbesättningen som solida lagdelar inför kommande SHL-spel.

– Vi har en väldigt stark bas att stå på och sedan ska vi krydda till det med en riktigt bra forwardsida, säger Hallam.

Växjö Lakers första träningsmatch sker mot Frölunda i Varberg den 8 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö Lakers SM-guld 2018

Mer i ämnet