– Vi tar fram beslutsunderlag löpande för att snabbt kunna ta ett beslut om distansundervisning om situationen skulle kräva det, säger Christian Sandahl, områdeschef för gymnasiet i Växjö kommun. Foto: SVT.

Gymnasiechefen om skolträngseln: Vet att det inte går

Publicerad

Lärare i Växjö vittnar om att det ofta är omöjligt att följa de restriktioner som finns i skolan. Man ger också förslag på hur det skulle kunna bli bättre. Nu svarar gymnasiechefen – och medger att reglerna är svåra att följa. Men några förändringar är inte aktuella i nuläget

– Som skolorna ser ut går det inte hålla två meter mellan varandra hela tiden, säger Christian Sandahl, gymnasiechef i Växjö.

Läraren Lars Arvidsson säger till SVT att han önskar större möjligheter för lärarkåren att påverka sin egen situation. Bland annat skulle han vilja kunna lägga om scheman för att glesa ut bland eleverna. Men enligt Christian Sandahl är det för komplext.

Dessutom skulle det bli problem att ge eleverna den undervisningstid de har rätt till.

Hör honom berätta i videospelaren i toppen av artikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.