Lars Arvidsson är lärare på Katedralskolan i Växjö och vittnar om trängsel i klassrummet och i skolans allmänna utrymmen. När det är trångt i klassrummet undviker han att gå fram till eleverna för att ge mer ingående förklaringar av rädsla för att bli smittad av corona. Foto: SVT.

Gymnasieläraren vittnar: Går inte följa coronarestriktionerna

Uppdaterad
Publicerad

Veckor efter skolstarten vittnar lärare på Katedralskolan i Växjö om trängsel i klassrummet och i allmänna utrymmen. När det uppstår trängsel blir det också svårt att hålla en bra kvalitetsnivå på undervisningen, berättar läraren Lars Arvidsson.

– Alla samtidigt i stort sett utan förändring mot tidigare då blir det komplikationer, säger Lars Arvidsson, geografilärare på Katedralskolan i Växjö.

Lärare vittnar idag om att det är nästintill omöjligt att leva upp till FHM:s rekommendationer i skolan. Dessutom riskerar undervisningen att bli lidande när många elever och lärare samlas i ett klassrum, berättar läraren Lars Arvidsson.

Flexibel schemaläggning och viss distansundervisning skulle göra det enklare att hålla avstånd och minska trängseln i skolorna, säger Lars Arvidsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet