Arkivbild. Foto: AP Photo

Tingsrydsbo åtalas för vapenbrott och cannabisodling

Publicerad

Mannen i 30-årsåldern förvarade en revolver och skarp ammunition i sin bostad i Tingsryds kommun, där han även misstänks ha odlat nära 700 gram cannabis. Nu åtalas han för flera brott i Växjö tingsrätt.

Det var i mitten av maj som polisen under en husrannsakan beslagtog en revolver hemma hos mannen på en mindre ort i Tingsryds kommun. Tillsammans med vapnet förvarades runt 450 patroner med skarp ammunition. Även pepparspray och elchocksanordning beslagtogs.

Mannen, som saknar vapenlicens, åtalas nu för grovt vapeninnehav, som enligt åtalet kopplas till narkotikabrott. Han nekar till anklagelserna.

Tingsryd

Misstänks ha odlat cannabis i växthus

Tingsrydsbon åtalas även för narkotikabrott, misstänkt för att ha framställt och innehaft över 670 gram cannabis i ett växthus på sin adress. Dessutom åtalas mannen för häleri, då han mellan 2012 och ifjol misstänks ha stulit flera cyklar han sedan försökt sälja via nätannonser.

Mannen har suttit häktad sedan mitten av maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet