Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Håkan Eriksson i Mörtfors blev av med strömmen i fredags natt. Först på måndagsmorgonen kom den tillbaka. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson

Håkan blev utan el i två dygn – vaknade när gatlamporna dog

Uppdaterad
Publicerad

I den lilla byn Mörtfors i Oskarshamns kommun försvann elen på natten till lördagen. Håkan Eriksson berättar att han vaknade av ett ljud från mobiltelefonen, och att strömmen sedan dog i hela byn. Först på måndagsmorgonen kom elen tillbaka.

I den lilla byn Mörtfors i Oskarshamns kommun har man fått klara sig utan el i två dygn. När snön kom i fredags skadades ledningar i de norra delarna av Kalmar län, och Eon har haft svårt att komma åt att reparera i den svårtillgängliga terrängen.

Håkan Eriksson vaknade på natten av ett ljud i mobilen och såg strax därefter hur gatlamporna slocknade. Men han säger att det inte varit allt för jobbigt.

– Många på landet är ju ganska förberedda på detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.