Polisen spärrade av ett större område vid en skola efter skottlossningen. Foto: Carl Carlert

Mordmisstänkt man i Kalmar släppt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot måndagen sköts en 19-årig man ihjäl vid en skola i Kalmar. Kort därpå greps och anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för mord, men nu har åklagaren beslutat att frige honom, trots att misstankarna kvarstår.

– Vice chefsåklagare Åsa Adolfsson, Kalmar har under eftermiddagen (25 maj) beslutat att frige den man i 20 års ålder som suttit anhållen skäligen misstänkt för mordet som  inträffade söndagen den 22 maj på kvällen vid Funkaboskolan i Kalmar, skriver polisens presstalesperson Robert Loeffel i ett pressmeddelande.

Idag väntades ett besked om åklagaren skulle begära häktning eller släppa den misstänkte mannen, och det blev alltså det senare alternativet.

Men brottsmisstankarna kvarstår mot mannen, trots att han är på fri fot nu.

Det var vid 23:30-tiden på söndagskvällen som polisen fick flera samtal om höga smällar vid området Funkabo i Kalmar. Senare hittades en man med svåra skottskador och han avled senare under natten.

SVT Småland söker åklagaren för en kommentar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens arbetshypotes är att dödskjutningen i Funkabo är en del av en pågående konflikt mellan kriminella i Norrliden. Nu får polisen i Kalmar mer resurser för att bland annat genomföra kontroller, berättar kommunpolis Niko Kalcidis. Foto: Carl Carlert & Kaisa Lappalainen/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.