Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur Adams lägenhet blev knarklager och gömställe, medan han var bortrest över jul. Foto: Robert Andersson/SVT Grafik

Adams studentlägenhet blev gömställe för efterlyst man: ”Väldigt stressigt”

Publicerad

Det skulle vara ett bra sätt att spara pengar. Istället blev hans hem ett knarklager – och ett gömställe för en efterlyst man.

Det närmade sig jul och studenten ”Adam” skulle resa bort ett par månader. Studierna skulle skötas på distans. För att slippa betala hyra gjorde Adam en efterlysning på Facebook – och hittade snabbt en bra hyresgäst.

– Vi skrev kontrakt. Jag lämnade över min nyckel och fick handpenning. Men jag berättade inte för hyresvärden, säger han för SVT Nyheter Småland.

Ett par veckor senare får han ett samtal från hyresvärden, han måste komma hem.

– Jag fick åka till häktet och hämta min nyckel. Sen åkte jag direkt hem och städade upp i kaoset. Hela situationen var väldigt stressig.

Husrannsakan

Mannen som hyrt lägenheten var inte den enda som varit där över julen. Polisen hade noterat att en efterlyst man lämnat huset, och gripit honom med en mindre mängd hasch. På sig hade han en nyckel till ”Adams” lägenhet.

Under husrannsakan hittades flera kilo hasch i kakor och portionsförpackade påsar. Där låg också närmare 10 000 kronor i kontanter.

Adam var aldrig misstänkt för något brott, men fick en varning av sin hyresvärd.

– Jag skulle inte rekommendera någon att hyra ut sin lägenhet svart. Jag har verkligen lärt mig en läxa.

Adam vill inte ställa upp med namn och bild, eftersom han vill lägga händelsen bakom sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.