Det blir en speciell dag för mig, säger Daniel Karlsson inför sin 700:e match för Troja-Ljungby. Foto: Fredrik Skog

Han spelar sin 700:e match för moderklubben

Uppdaterad
Publicerad

Kaptenen Daniel ”Trucken” Karlsson har spelat 15 säsonger i sin moderklubb Troja-Ljungby. I dag är det dags för hans 700:e match i det rödvita matchstället.

– Det är ju en jädra milstolpe, det är jätteroligt att det blivit så många matcher. Jag har aldrig känt att jag behövt byta klubb för allt har stämt, säger Daniel Karlsson.

Genom åren har han sett klubben växa och ishallen renoveras. Samtidigt påpekar Daniel Karlsson att det är en tuff bransch.

Ljungby

– Men vi har förutsättningarna för att bli en toppklubb med den arena och organisation vi har. Fortsätter vi jobba hårt kommer vi nå det målet, säger han.

Troja-Ljungby bildades 1948 och har spelat flera säsonger i Hockeyallsvenskan, den näst högsta ligan. Tidigare i år föll klubben ner till Hockeyettan där man nu slåss om en plats upp till Allettan.

– Det är ett steg på vägen mot slutgiltiga målet. Jag tror på det vi har, även om vi måste bli lite jämnare på många sätt. Det gäller att slita på laget och det tror vi på.

”För stor respekt med sig”

Daniel ”Trucken” Karlsson är klubbens andre spelare att nå tävlingsmatch nummer 700. Och det är klubbchefen Daniel Håkansson med 786 spelade matcher som får känna flåset i nacken. Samtidigt har han stor respekt för Karlssons lojalitet till klubben.

– Det är väldigt få spelare som väljer att vara kvar i sin förening så länge, det för stor respekt med sig, säger klubbchefen.

Daniel Karlsson uppmärksammas med en ceremoni innan nedsläppet när Troja-Ljungby möter Kristianstad på hemmaplan klockan 16 på söndagen.

– Det blir en speciell dag för mig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ljungby

Mer i ämnet