Hur tänker du kring att handla ekologiskt? Dela med dig! Foto: Anna K Eriksson/TT

Handlar du ekologiskt – eller har ditt intresse minskat?

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för ekologiska produkter har stannat av och ekoarealen i Sverige kommer för första gången att börja minska. Hur tänker du kring ekologiska produkter? Dela med dig i vår chatt!

Handlar du ekologiskt? Har ditt intresse för det minskat? Berätta och dela med dig i SVT:s chatt

Tack för det stora engagemanget! Nu stänger vi chatten för ikväll!

Michael Berndt • Dom svenskproducerade produkterna är väl ganska eko, redan. Näe, jag köper väldigt lite utpekat ekologiska produkter.

Jessica • Handlar mjölk, ägg, apelsin, grönsaker och väljer närproducerat framför import av övrigt. Ok att priset är högre men man måste ju tänka på att all mat kostar att producera fram. Mat ska kosta!! Producenten har rätt till sin lön! Mer ekologiskt i Sverige!

Ani Skogfare • Köper endast ekologiskt svenskt kött (krav) och direkt från känd lokal gård i slakttider. Finns inte det köttet får vi äta nåt annat. Köper endast ekologisk mjölk, och grönsaker i den mån det är rimliga priser (är ensamstående med barn). Hade jag ekonomi skulle jag inte bry mig om priset. Dock hellre svenska äpplen och grönsaker än ekologiska från långt bort. Osv. Hur mycket är vår planet och djuren vi håller som boskap värd?

O.berg • Har länge handlat ekologiska produkter så långt det är möjligt men tyvärr slutat med ekologiska produkter från grönsaksavdelningen. Mycket man köper där ruttnar betydligt snabbare än inte ekologiska produkter. Detta ställer till det rejält iom att vi handlar mat varannan vecka.. EkoLogiskt för oss då vi slipper ta bilen för att småhandla och därmed skapa mer trängsel i trafik och affär..

Gunilla • Jag köper svenska ekologiska varor så långt det går och helst närproducerat. Undviker helst utländska varor p.g.a. den långa frakten som inte är miljövänlig.

Nisse på åsen • Alldeles för dålig kvalite på grönsaker, kött ok! Alldeles för dyrt i jämförelse med icke eko!

Mats • Köper hellre närproducerat än något som fraktats runt halva världen och påstås vara ekologiskt. Kanske producerat under vidriga förhållanden som vi inte känner till.
Så, närproducerat kött och grönt så långt det går. Hellrevanliga äpplen från Skåne än ekologiska (?)från Italien

Eva • Handlar alltid ekologiskt och/eller från välkända gårdar när det gäller kött. Ekologiskt är logiskt.

Madde • köper alltid ekologisk mjölk, mjöl, socker, ägg och försöker välja ekologiskt så mycket jag kan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.