Här är era tankar om att klara vardagen utan ström

Publicerad

Efter vår rapportering om samhällets och människors krisberedskap vid långa strömavbrott har många hört av sig till redaktionen med sina tankar och åsikter. Här är några av dem.

Synpunkter har kommit in till SVT Nyheter Småland både via mejl och sociala medier efter att vi rapporterat om hur samhället och dess invånare skulle påverkas av att vara utan elektricitet en längre tid.

I klippet ovanför kan du höra några av de meddelanden som kommit in till oss

Flera menar att de största problemen kommer att bli att man kommer att bli utan vatten och inte kommer att kunna betala exempelvis räkningar och livsmedel. Andra kommer med förslag på hur man borde göra för att vara förberedd på en eventuell kris.

I en omröstning i vår nyhetsapp frågade vi hur förberedda folk är på ett längre elavbrott. Där uppgav 51% att de är ”sådär” förberedda, 33% att de är väldigt förberedda och 16% att de inte är förberedda alls. Omröstningen besvarades av sammanlagt 1936 personer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strömlöst Sverige

Mer i ämnet