Foto: SVT

Här förklarar regionrådet miljonsatsningen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen kom beskedet att Region Kalmar län är beredd att satsa 500 miljoner kronor på modernisering av Stångådalsbanan och Tjustbanan. Regionrådet Angelica Katsanidou (S) menar att regionen ger ett bra erbjudande som staten inte borde avstå.

– Vi ser den här satsningen som otroligt nödvändig för vårt län och när det gäller vår infrastruktur. Får vi inte till de här satsningarna nu på våra järnvägsbanor så tror inte vi att vi kommer att ha någon tågtrafik överhuvudtaget i vårt län, säger Angelica Katsanidou, regionråd (S) ordförande i regionstyrelsen.

Samtliga partier i regionfullmäktige står bakom förslaget och nu börjar arbetet med att påverka berörda myndigheter och beslutsfattare på regional som nationell nivå.

Jimmy Loord är oppositionsråd (KD) och han ser satsningen som en förutsättning för fortsatt utveckling av länet och regionen.

– Det handlar om vår överlevnad och om vår fortsatta utveckling. Investeringar på järnvägar är en överlevnadsfråga för oss, säger han.

Hör Angelica Katsanidous och Jimmy Loords hela resonemang i klippen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.