Annkristin Svensbergh, chef på länssjukhuset i Kalmar berättar om de hektiska timmarna efter branden. Foto: Landstinget/Helmuth Petersson

Hektisk natt efter branden – 30 personer till akuten

Uppdaterad
Publicerad

Branden i industrilokalen i Kalmar tvingade räddningspersonal och privatpersoner att uppsöka sjukvård. Länssjukhuset i Kalmar gick upp i stabsläge hela natten mellan måndagen och tisdagen.

Det var vid 16.00-tiden igår branden i centrala Kalmar startade. Allmänheten varnades för mycket giftig rök och polisen har spärrat av stora områden.

Med anledning av branden gick länssjukhuset i Kalmar upp i stabsläge 22.30 under måndagskvällen.

Brand i industrilokal i Kalmar

– Ja, vi tog det beslutet och samlade all vår kompetens för att kunna hantera situationen på bästa sätt. Bemanningen från kvällsskiften fick jobba över, säger Annkristin Svensbergh, chef länssjukhuset i Kalmar.

30-tal uppsökte sjukvård

Under tisdagsmorgonen är situationen betydligt lugnare och stabsläget är hävt. Ett 10-tal privatpersoner och ett 20-tal ur räddningspersonalen mottogs på akuten med anledning av branden.

– Det var inga allvarliga skador men ett fåtal hade problem med ögonen och luftvägarna. Vi är nöjda med arbetet och att våra rutiner fungerade bra. Men det bästa av allt är ju att ingen skadades allvarligt, säger Annkristin Svensbergh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i industrilokal i Kalmar

Mer i ämnet