Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Genom att erbjuda publiken streamade teaterföreställningar hoppas Peter Sjöstrand som är producent för den inspelning som pågår just nu på Kalmar slott, att branschen ska kunna hållas vid liv, erbjuda jobb åt skådespelare och underhållning åt publiken. Foto: Karin Ahlgren

Livestreamad mordgåta på Kalmar slott – ett nytt sätt att nå publiken

Publicerad

Streamad teater kan vara ett sätt att skapa jobb för skådespelare i en tid som pandemin annars sätter stopp för. Under veckan har en historisk mordgåta spelats in på Kalmar slott, för att streamas – och lösas – live av publiken senare i vår.

– Det är väldigt spännande att vara här och få spela in här, säger Peter Sjöstrand som är producent för Comedy art theatre Sweden, som just nu spelar in en streamad mordgåta på Kalmar slott.

Under några kalla februaridagar har slottet varit inspelningsplatsen för ett mord som ägde rum 1397. Inget riktigt mord, utan en del i en filmad teaterföreställning där en historisk mordgåta ska lösas med hjälp av publiken.

– Det här är ett jättebra sätt för oss kunna hålla teaterteamet igång, vi ser ju hur skådespelare och tekniker slutar och byter bransch, och det är ju en väldigt stor fara att vi inte får tillbaka den kompetensen sen när pandemin är över, säger Peter Sjöstrand.

– Jag tror att det här är ett sätt för oss att överleva.

Se scener från den kommande föreställningen i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet