Hockeyresan på cykel halvt avklarad: ”Det är jävligt långt”

Publicerad

Efter ett vad i våras tvingas Andreas Hauge från Mönsterås cykla 120 mil till Skellefteå för att se IK Oskarshamns premiär i SHL. Nu har han kommit halvvägs, och resan börjar ta ut sin rätt.

Det började med en tweet i våras. Tillsammans med två kompisar är Andreas Hauge nu på väg med cykel från Mönsterås till Skellefteå för att se premiärmatchen mellan IK Oskarshamn och Skellefteå.

Han cyklar tillsammans med två personer, ytterligare en kör en husbil, med mat och utrustning, samt sköter kontakten med omvärlden. När SVT Småland pratar med honom är han på en camping i Söderhamn, och har cyklat ungefär halva sträckan.

Mönsterås

– Det är fjärde dagen som är avklarad nu. De första dagarna gick bra, vi hade tur med vädret. I dag har det varit betydligt värre, det var regn och motvind. Kroppen har tagit emot.

Ångrar du dig nu?

– Jo, det gjorde man för länge sen. Men det är för sent, man kan inte vända om nu.

Vad är svårast?

– Det är vädret. Som det var i dag blir det jobbigt. Och det är jävligt långt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mönsterås

Mer i ämnet