Gunilla Tholanders dotter Jennie sköts ihjäl av sitt ex. Nu driver hon fallet själv i Hovrätten, hör henne berätta i klippet. Foto: Ricardo Garcia/SVT

Högsta domstolen prövar inte dödsskjutningen av Jennie Tholander

Uppdaterad
Publicerad

Gunilla Tholanders rättsliga kamp för att få dödsskjutningen av dottern Jennie prövad är över. Idag meddelade Högsta domstolen att de inte medger prövningstillstånd.

Sedan tingsrätten friade pojkvännen från mord har Gunilla Tholander ensam drivit fallet vidare. Men hovrätten fastställde tingsrättens dom om att pojkvännen skulle dömas för grovt vållande till annans död istället för mord. Det är klarlagt att pojkvännen skjutit Jennie Tholander i huvudet, men det gick inte utan rimligt tvivel, att utesluta att händelsen var en olycka.

Många har slutit upp bakom mamman Gunilla Tholanders kamp om en ny prövning. Först i hovrätten och sedan i önskan om att Högsta domstolen skulle medge prövningstillstånd.

Bland annat har flera insamlingar för att finansiera överklaganden dragits igång. Men i dag, torsdag kom alltså Högsta Domstolens beslut – de tar inte upp fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.