Annelie Jarhult blir ny socialchef i Uppvidninge Foto: SVT

Hon blir ny socialchef i Uppvidninge

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen blev det klart att Anne-Lie Jarhult från Åseda blir ny socialchef i Uppvidinge kommun.

– Det känns jätteroligt. Jag ser fram emot att komma igång och lära känna medarbetarna och börja samarbeta med dem, säger hon.

Anne-Lie Jarhult jobbar i dag som regional samordnare med psykisk hälsa på Region Kronoberg. Hon också erfarehet från att ha startat upp familjehälsan i regionen, som jobbar med psykisk ohälsa hos barn och ungdomar och deras familjer.

Turbulensen i Uppvidinge kommun

Flera chefer har slutat

Den tidigare socialchefen Susanne Winsth slutar sin anställning med omedelbar verkan i februari i år och fick ett avgångsvederlag motsvarande 18 månadlöner eller en miljon kronor före skatt.

Även vård- och omsorgschefen, rektorn för gymnasieskolan och kommunalchefen Linda Jonsson har slutat i Uppvidinge under våren. Två och en halv miljon kostade den sparkade kommunchefen kommunen.

Räds inte turbulensen

Vad tänker du om att börja i Uppvidinge efter den senaste tidens turbulens?

– Jag tänker att alla organisationer hamnar i en turbulent period ibland. Just nu är det Uppvidinge och nästa gång är det någon annan. Det är ingenting som jag räds på något sätt. Jag tänker att det gäller att hitta ett nytt sätt att jobba och ta sig an de utmaningar som finns, säger Anne-Lie Jarhult

Hon kommer att tillträda sin tjänst senast den 1 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i Uppvidinge kommun

Mer i ämnet