Lars Engqvist kan göra comeback som kommunchef i Uppvidinge

Uppdaterad
Publicerad

När kommunstyrelsen i Uppvidinge sammanträder i nästa vecka kommer Lars Engqvist föreslås återvända i rollen som tillförordnad kommunchef.

Lars Engqvist hade uppdraget mellan september 2017 och februari 2018. Säger kommunstyrelsen ja till förslaget den 13 november kommer han tillträda efter den 20 november och arbeta fram tills en ny kommunchef rekryterats.

– Det känns skönt att Lars vill komma tillbaka. Startsträckan blir extremt kort och han kommer att följa kommunen för att få information om vad som händer fram till dess att han kan börja på allvar, säger kommunstyrelsens ordförande Åke Carlson (C) i ett pressmeddelande.

Christer Lindberg tog över efter Engqvist i februari i år. I början av oktober tog Lindberg beslutet att lämna tjänsten efter att ha fått kritik från Niklas Jonsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen. Jonsson hänvisade dock till oroligheter i ledningen och ville inte kommentera ärendet närmare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turbulensen i Uppvidinge kommun

Mer i ämnet