”Jag blev ännu mer stolt när jag googlade tidigare pristagare”, säger Stina Nilsson till TT. Foto: TT.

Hon tar emot Victoriastipendiet

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson, som tog guld under årets vinter-OS, beskrivs av juryn som en av de främsta atleterna inom längdskidåkning.

Årets stipendiat tog OS-guld i damernas sprint, bidrog till två svenska OS-silver i stafett och sprintstafett och tog dessutom brons i 30 kilometer klassiskt under vinter-OS i Pyeongchang.

– Jag visste att jag hade en väldigt bra säsong bakom mig, men jag visste också att det var väldigt många andra bra idrottare som var aktuella för ett sådant här pris, säger Stina Nilsson.

”Det gångna året har Stina uppvisat enastående prestationer vilka ytterligare intygar hennes plats inom världseliten”, skriver juryn i motiveringen. Victoriastipendiet delas ut under födelsedagskonserten för kronprinsessan Victoria på Borgholms idrottsplats.

– För mig som lever med mig själv varje dag och bara ser mina små framsteg, så blir det här ett kvitto på att jag tagit mig någonstans i min idrott och gjort väldigt bra saker. Så jag blir så stolt, säger Stina Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.