Järnforsens Stoppmöbler under branden den första maj i år.

Hoppet ute för Järnforsens stoppmöbler

Uppdaterad
Publicerad

Nu har alla kunder till möbelindustrin fått beskedet att den 70 år gamla verksamheten går i graven.

Efter branden i fabriken den första maj har ledningen inte kunnat hitta någon framtidslösning för tillverkningen. Fortfarande pågår en polisutredning om brandorsaken och det gör att ersättningar från försäkringsbolag dröjer.

— Vi har ringt runt till alla kunder och meddelat att det inte blir någon framtida tillverkning. Det gick inte i lås med någon nysatsning på annan ort, säger Stefan Petersson som arbetat med inköp och logistik på industrin i 27 år.

Brand möbelfabrik Järnforsen

Järnforsens Stoppmöbler startade sin verksamhet redan 1946. Fabriken har producerat bäddsoffor och storsäljaren har gått under namnet Slöman.

Mardröm

Flera bland personalen har redan andra jobb på gång, men 16 personer söker fortfarande nytt arbete. De flesta har varit på anläggningen i många år och har sex månaders uppsägningstid.

— Det är så sorgligt. Det är svårt att ta in. Det känns som om man vill vakna upp ur en mardröm, att det aldrig har hänt, säger Stefan Petersson.

SVT Nyheter Småland har sökt vd Joakim Selin men inte lyckats nå honom. I ett mail till utvecklingskontoret på Hultsfreds kommun bekräftar dock Joakim Selin att det inte blir någon fortsättning på verksamheten.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter ska fabriken rivas så fort polisutredningen är klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand möbelfabrik Järnforsen

Mer i ämnet