Foto: Tomas Lundström/SVT

Hör av dig till oss med dina valfrågor

Uppdaterad
Publicerad

Vilka frågor kommer bli de viktigaste i valet i höst?

SVT Nyheter Småland träffade personal på Familjecentralen Norrliden i Kalmar för ett samtal som gav både svar och ännu fler frågor och tankegångar.

Den 9 september i år går svenska folket till valurnorna. I ett led i arbetet med att sondera terrängen kring vilka frågor som kommer vara aktuella i valet har SVT bjudit in publiken att fika med oss – och samtidigt ventilera kring såväl sakfrågor som rapporteringen kring desamma.

SVT Nyheter Småland har träffat personal på Familjecentral Norrliden i Kalmar, ett gäng samhällsengagerade människor.

– Kan vi lita på att våra politiker förstår vilka beslut de tar, vilken påverkan deras beslut har här ute? undrade Karolina Johansson, sjuksköterska på barnhälsovården.

Handlar om tillit och tilltro

Samtalet handlade om renodlade verksamhetsfrågor kring barn- och mödravård, men spillde över i en diskussion kring visioner om det samhälle vi lever i.

– Det handlar om tillit och tilltro till samhällsinsatsen, säger barnmorskan Git Karlsson.

De kommande månaderna kommer alla partier att ge sin bild av det framtida Sverige de vill se och vi kommer rapportera om detta och nu vill vi höra dina tankar kring detta.

Tomas Lundström, redaktionschef på SVT Nyheter Småland. Foto: SVT

– Det är jätteviktigt för oss att veta vad folk vill att vi rapporterar om i valrörelsen, säger Tomas Lundström, redaktionschef på SVT Nyheter Småland.

Vad tänker du? Hör av dig till oss på SVT Nyheter Småland med dina tankar och idéer!

smaland@svt.se

0470 – 77 88 00

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.