Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ola Löfqvist från hotell- och restaurangfacket är oroad för arbetssituationen för sina medlemmar. Foto: SVT/Jan-Eric Lundberg

Facket: Sexuella trakasserier mot krogpersonal är ett problem

Uppdaterad
Publicerad

Ola Löfqvist, ombudsman för hotell- och restaurangfacket i Småland och Östergötland, säger att sexuella trakasserier är ett problem inom restaurangbranschen. Han tror också och mörkertalet är stort. 

Kunder som kränker personalen bakom disken och kommer med förslag av sexuell art är en verklighet för många inom hotell- och restaurangbranscen.

Måste känna sig trygg på jobbet

– Det är en väldigt stor del av vår arbetsmiljö, det är klart att man ska känna sig trygg på jobbet det är en av de grundläggande faktorerna som vi jobbar med. Om vi får kännedom om att någon råkat illa ut, så slutar det sällan i ett ärende, det handlar mest om att någon ringer till oss och ber om hjälp och stöd, säger Ola Löfqvist.

Han upplever att medvetenheten i samhället ökar, men att det fortfarande finns enskild som inte vill ta saken vidare på grund skuld och skam.

Hör i klippet vad Ola Löfkvist säger om problemet bland kroganställda!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer