Jörgen Abrahamsson är vd för HSB Sydost som äger fastigheterna vid raset. Foto: Julia Lindström/SVT

Osäkert kring inflyttning efter garagekollapsen

Publicerad

Under onsdagen kollapsade ett nybyggt garagetak på en innergård på Södra järnvägsgatan i centrala Växjö. HSB är det bostadsbolag som är beställare till fastigheterna på gården.

HSB är beställare till de nybyggda fastigheterna som omgärdar innergården. En del har man redan flyttat in i, andra står fortfarande tomma. Inflyttningen i huset närmast raset skulle ha skett den 1 februari, men nu finns det en risk att det blir uppskjutet.

Polisen, Arbetsmiljöverket och Peab, som bygger på platsen, gör alla utredning för att ta reda på vad det är som har gått fel. Nu inväntar HSB Peabs utredning.

– Utredningen måste få ta den tid det tar, vi vet inte alls när den klar, säger Jörgen Abrahamsson, vd för HSB Sydost.

Kommer det här att påverka när folk kan flytta in?

Det har vi inte något svar på, utan det beror helt på utredningen.

Alla 76 lägenheter i byggnaden är sålda. Under gårdagen hörde flera av dem som ska flytta in av sig och undrade vad som hänt, enligt Jörgen Abrahamsson.

– Vi har gått ut med information om vad som har hänt. Vissa var lite oroliga.

Finns det någon risk att det här kan hända även på andra ställen?

– Bedömningen är att det inte har påverkat själva fastigheten utan det är en isolerad händelse. Inte heller grannfastigheten ska vara skadad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Innergård kollapsade i Växjö

Mer i ämnet