Putte Svensson Sahlin är verksamhetschef på Rockcity Hultsfred. Foto: Cecilia Ekströmer/SVT

Hultsfredsfestivalen tillbaka som virtuell verklighet

Uppdaterad
Publicerad

Hultsfredsfestivalen gick i graven för flera år sedan. Nu kan den återupplevas i den interaktiva nostalgislingan ”The Walk”.

Det nya besöksmålet i Hultsfred är en två kilometer lång slinga genom det forna festivalområdet och samhället och består av ett 40-tal fysiska skyltar. Genom en mobilapp blir telefonen en bioduk som tar besökarna med på en tidsresa med musik, filmklipp, fakta och anekdoter från Sveriges största musikfestival.

– Du måste uppleva det här på samma plats som konserterna ägde rum, det är det som är unikt och själva grejen, säger Putte Svensson Sahlin, verksamhetschef på Rockcity Hultsfred, som genomför satsningen tillsammans med Svenskt rockarkiv och Hultsfreds kommun.

Vad har du för minnen från Hultsfredsfestivalen? Hör av dig till oss med bilder och berättelser via sociala medier eller @smaland@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hultsfredsfestivalen

Mer i ämnet