Husvagn brann upp i Emmaboda

Uppdaterad
Publicerad

En husvagn har under natten mot söndag brunnit i Emmaboda. Det är den nionde branden i kommunen på tolv dagar.

Strax efter midnatt kom larmet om att en husvagn stod i lågor på området mellan Fritidsvägen och väg 28.

Polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd men har ingen misstänkt för brottet. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Bränder i Emmaboda

– Det är viktigt att detta nu utreds. I och med att det har varit många bränder i Emmaboda är det viktigt att var och en utreds för sig för att kunna se om det finns något samband. Där är den tekniska undersökningen en viktig del, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisregion Syd, till TT.

Ökad polisnärvaro

Den senaste tiden har bland annat en magasinsbyggnad, två klubbstugor och en sommarstuga brunnit i Emmaboda. Två av bränderna har inträffat på området där Emmabodafestivalen brukar arrangeras.

Polisen har ökat sin närvaro i området och vill gärna ha in tips från allmänheten.

– I nuläget arbetas det efter att bränderna hör samman tills motsatsen har bevisats, säger kommunpolis Caroline Gyberg till Barometern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränder i Emmaboda

Mer i ämnet