Foto: TT/arkivbild

Hyresvärdar uppmanas ha överseende med försenade hyror

Uppdaterad
Publicerad

Hyresgästföreningen i region sydost har skickat brev till hyresvärdar med uppmaningen att ha överseende med försenade hyresinbetalningar i corona-tider.

Brevet ska ha skickats till alla hyresvärdar i regionen där de ombeds tänka på människors förutsättningar med anledning av corona-viruset. Människor kanske har förlorat sitt jobb, saknar sparbuffert eller har andra svårigheter att betala hyra till följd av corona-viruset, menar Hyresgästföreningen.

– Det finns en oro, människor mister sina jobb, blir sjuka eller tillhör en riskgrupp. Oro att inte kunna betala sin hyra i tid eller inte alls. Vi har därför valt att vädja till våra hyresvärdar. Att stoppa smittspridningen ska vara prioritet, snälla ha överseende med försenade hyresinbetalningar, säg inte upp dina hyresgäster, säger Inger Borg tillförordnad ordförande i Hyresgästföreningen region sydost i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet