Idag faller domen mot Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson Foto: Bildbyrån

Idag faller domen för Henrik Evertsson

Uppdaterad
Publicerad

Förra våren hamnade Växjö Lakers sportchef i bråk. Den 2 februari hölls rättegången mot honom där åklagaren yrkade på villkorlig dom. I dag faller domen i Växjö tingsrätt.

Henrik Evertsson ska ha utdelat flera knytnävsslag i ansiktet på en person och ett knytnävsslag på en annan person enligt åklagaren. Detta skedde efter firandet av klubbens första SM-guld natten till den 26 april förra året.

”Evertsson blev påhoppad först”

Under rättegången hävdade Evertssons försvarare, advokat Per Lilljekvist, att Evertsson var den som först blev påhoppad och trakasserad av de båda männen.

Evertsson-skandalen

– Jag kände mig otroligt utlämnad och rädd och undrade varför de följt efter mig, sa Evertsson under rättegången.

Vittnen filmade bråket

Några dagar efter händelsen där Henrik Evertsson ska ha misshandlat de bägge männen publicerades en film som visade delar av händelseförloppet. Evertsson gjorde själv en anmälan om att han blivit attackerad och misshandlad, men där har inte brott gått att styrka, uppger åklagaren.

Idag faller domen mot Henrik Evertsson klockan 14:00 på Växjö Tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Evertsson-skandalen

Mer i ämnet