IFK Kalmar kommer spela på Gröndal

Uppdaterad
Publicerad

IFK Kalmar kommer att spela sina matcher på Gröndal även 2018. De har fått dispens av Svenska fotbollförbundet.

–Det är ett jättepositivt besked. Det tror jag alla känner som jobbat med den här frågan. Vi ser fram emot att spela vår första allsvenska match på Gröndal, säger Niklas Klope, ordförande IFK Kalmar.

Varför har det varit viktigt för er att spela på Gröndal? 

– Vi är en liten klubb som har våra traditioner här. Det finns också praktiska saker och de flesta sponsorer förväntar sig att vi ska vara på Gröndal.

Kommunen vill inte ha två arenor

Det var i november förra året som det blev klart att IFK Kalmar skulle spela i allsvenskan 2018. Snart väcktes frågan vilken hemmaarena de skulle spela på.

Kalmar kommun har tidigare sagt att de inte kommer att lägga pengar på att rusta upp Gröndals IP. Något de menar skulle kosta 15 miljoner för att uppfylla alla de allsvenska kraven. Kommunen vill fortfarande på sikt att Kalmar IFK ska spela på Guldfågel arena.

Niklas Klope, ordförande IFK Kalmar ochMarianne Dahlberg(S), ordförande för Kultur- och fritidsnämnden Foto: SVT/Niclas Wimmerberg

– Vi har jobbat med inriktningen att vi inte vill inte ha två allsvenska arenor för fotboll, utan vi tycker att det räcker med en. Sedan visade det sig att klubben hade en stor omställning att göra och att vi inte skulle hinna göra förändringar som behövs på Guldfågeln arena till den här säsongen, säger Marianne Dahlberg(S), ordförande för Kultur- och fritidsnämnden.

På IFK Kalmar vill de inte idag kommentera hur de ser på att kommunen vill att de ska spela på Guldfågeln arena i framtiden.

– Det är ingenting vi funderar på idag. Vi är glada för beskedet att vi ska spela på Gröndal under 2018 och sedan får vi jobba vidare med de förutsättningar som kommer, säger Niklas Klope.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer