33-årig Aviv Luik har erfarenhet från internationell fotboll både i klubblag och landslag. Hon ansluter till IFK Kalmar i april. Foto: Camw

Succélaget värvar 33-åring från Australien

Uppdaterad
Publicerad

Snart drar den historiska första allsvenskan igång för IFK Kalmar. De flesta pusselbitarna börjar hamna på plats i truppen. Idag presenterar IFK mittfältaren Aivi Luik från Australien.

– Det är en väldigt duktig spelare med ledaregenskaper och erfarenhet. Hon är väldigt bra med boll, säger Jonas Walfridsson, tränare i IFK Kalmar.

För att spetsa laget med rutin tror Walfridsson att Aivi Luik med en lång meritlista bakom sig kan tillföra stabilitet i laget.

”Perfekt för oss”

– Jag gjorde förfrågningar om henne redan när jag såg henne i Vålerenga, men fick veta att hon skulle tillbaka till Australien. När hon blev tillgänglig blev det givetvis perfekt för oss, säger Walfridsson.

Australiensaren är född i Oceanien men hennes föräldrar är från Ungern och Sverige.

Succélaget IFK Kalmar spelar sin första historiska match mot Piteå om tre veckor den 15:e april – 125 mil hemifrån.

Här kan du se hela spelschemat för IFK Kalmar och Växjö DFF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.