Här testar klubbchefen, Martin Åkerberg, den nya febermätaren. Foto: Fanny Asplund/SVT

Här är maskinen som ska coronasäkra hockeyarenan

Uppdaterad
Publicerad

För att få gå och se IK Oskarhamn spela match behöver du, precis som när du besöker andra ställen, vara feberfri. Detta ska klubben nu säkerhetsställa genom att febertesta sin publik.

På lördag kommer både publik och personal få mäta sin temperatur innan de kliver in i Arena Oskarshamn för att medverka under matchen mellan IK Oskarshamn och Malmö Redhawks. Om temperaturen är över 37,5 grader är du inte välkommen in.

– Individen testar sig själv under uppsikt från personal. Skulle det vara så att vi får ett negativ utslag får vi tyvärr inte släppa in dem, säger Martin Åkerberg som är klubbchef.

Hoppas på ökat publikantal

IK Oskarshamn har investerat i tre febermätare till ett sammanlagt värde av 75 000 kronor som ska coronasäkra arenan och se till att ingen med feber kommer in. Just nu får de ta in 50 personer men Martin Åkerberg hoppas att den nya investeringen kan leda till att att publikantalet kan komma att öka.

– Vi hoppas att fler vågar gå på våra matcher. Förhoppningsvis kommer vi att få ta in mer publik än vad vi hade fått göra annars, säger han.

Personalen hjälper till

För att säkerhetsställa att ingen med negativt resultat på febermätaren ändå smiter in i arenan finns personal på plats. Personalen som kontrollerar biljetter har även ansvar för febermätarna.

I klippet kan du se hur febermätaren fungerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.