Foto: TT

Ikea-varuhuset i Kalmar fick utrymmas efter bråk

Uppdaterad
Publicerad

Två män hamnade i ordväxling och började bråka med varandra inne på Ikea-varuhuset i Kalmar vid lunchtid under torsdagen. Den ena mannen uppträdde så pass aggressivt att personalen valde att utrymma varuhuset på alla besökare.

– Det uppstod ett bråk mellan två personer inne på varuhuset, den ena var väldigt aggressiv av sig, för personalens och övriga kunders säkerhet valde vi att utrymma hela varuhuset, säger Jakob Holmström som är presschef vid Ikea.

Användes något tillhygge i samband med slagsmålet?

– Inte vad jag känner till, säger Jakob Holmström.

Personalen utlöste varuhusets brandlarm och meddelade i högtalarsystemet att kunderna skulle utrymma varhuset.

– Det hela gick väldigt lugnt till, det var ingen som sprang ut i panik eller så, säkerheten är något vi tar på stort allvar, säger Jakob Holmström.

Ovanlig händelse

Polisen larmades till platsen och grep den aggressive mannen som enligt polisen är 41 år gammal, han är nu förd till polishuset i Kalmar för förhör.

– Lyckligtvis är den här typen av händelser väldigt ovanlig vid våra varuhus, säger Jakob Holmström.

Enligt uppgifter från polisen har ingen person kommit till skada i samband med bråket. Inget tillhygge ska heller ha använts.

– De ska vara flera personer som var inblandade i bråket, men det är i nuläget oklart om vad som har hänt, enligt rapporten från platsen kände männen inte varandra sedan tidigare, säger Kim Hild som är presstalesperson vid polisen i region syd.

Både personal och kunder har kunnat återvända tillbaka in i varuhuset.

Kring 19-tiden på torsdagskvällen släppte polisen 41-åringen efter förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.