C, L och MP säger nej till Socialdemokraterna

Uppdaterad
Publicerad

Både Centern, Liberalerna och Miljöpartiet har nu tackat nej till Socialdemokraternas inbjudan till samtal. Miljöpartiet har sedan tidigare meddelat att de inlett förhandlingar med alliansen.

I sin inbjudan till samtal skriver Socialdemokraterna att de har respekt för att den blågröna gruppen redan har satt igång med förhandlingar, men att de ändå vill vara tydliga med att de är beredda att ta ansvar för styret i Växjö. Malin Lauber (S) beklagar att svaret nu har blivit nej.

– Det var tråkigt, men inte helt oväntat, säger hon. Det hade funnits möjlighet för oss att ta över med mittenpartiernas stöd.

Val 2018 Småland

Alliansen förhandlar

Centerns Eva Johansson förklarar det snabba svaret med att förhandlingar pågår inom Alliansen och att man inte kan förhandla på två håll samtidigt.

– Vi är inte klara men det skulle underlätta om vi kan förhandla fram en stark majoritet med samma fem partier (M, MP, C, L och KD) som styrde i förra mandatperioden, säger hon, men ingenting är klart ännu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Småland

Mer i ämnet