Tre lärare misshandlades av eleven på en skola i Alvesta. Foto: Illustration/SVT Design

Ingen kritik mot Alvestaskola efter svår misshandel

Publicerad

Personalen på den skola i Alvesta, där en elev blev utåtagerande och misshandlade tre i personalen svårt, agerade helt enligt upprättade rutiner, och skolan har hanterat incidenten bra efteråt. Det slår Arbetsmiljöverket fast efter ett besök.

Det var i slutet på augusti som eleven, utan förvarning, blev utåtagerande och aggressiv och misshandlade tre av skolans personal. Två av dem ådrog sig skallskador efter misshandeln och fick föras till sjukhus.

I slutet på september gjorde Arbetsmiljöverket ett besök på skolan, vilket alltid görs vid allvarliga incidenter. Efter besöket har man konstaterat att den allvarliga misshandeln inträffade trots att skolan följt alla sina rutiner.

Skolan utreder händelsen

Även krishanteringen efter händelsen har skett på ett korrekt sätt, anser Arbetsmiljöverket. Skolans egen utredning som fortfarande pågår visar på åtgärder och handlingsplan man ska arbeta förebyggande framöver.

Man anser att skolan levt upp till sitt arbetsmiljöansvar och väljer därför att avsluta ärendet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer