Inställd rättegång mot åtalad polis

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot en polisman som åtalats för olaga hot och förolämpning är inställd. Den skulle ha hållits i dag och i morgon i Kalmar tingsrätt.

Nytt rättegångsdatum är inte utsatt, skriver TT.

Enligt tidningen Barometern är det polismannens försvarare som begärt att rättegången ska ställas in, eftersom flera vittnen inte kunnat höras innan rättegången.

Tumult på asylboende i Emmaboda

Försvarsadvokaten tror att det kommer dröja till i höst innan rättegången kan bli av, skriver Barometern.

Polismannen stod åtalad för olaga hot och förolämpning efter en händelse den 26 april 2016. Väktare och polis hade ringts in till Hotell Amigo i Emmaboda efter oroligheter och ordningsproblem.

En man på plats slängdes då ut från hotell Amigo i Emmaboda. Han var där för att han, enligt egen uppgift, skulle prata med de boende. Hotellet användes vid den tiden som asylförläggning.

Mannen greps, placerades i en polisbil och kördes ett par kilometer utanför Emmaboda där han skulle släppas av. Han vägrade kliva ur bilen och under det tumult som uppstod spelade han in samtalet mellan honom och polismännen. I den inspelade ljudfilen får han bland annat höra att han ska åka hem ”till ditt jävla land, ditt jävla pack”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tumult på asylboende i Emmaboda

Mer i ämnet