Skulpturen ”Orangutang” är ett verk av Nedlerländernas och Storbritanniens lag och med den vill de visa på den ”delade mänsklighet som finns mellan apor och människor.” Foto: SVT

Internationella sandskulptörer gjorde upp

Uppdaterad
Publicerad

Årets internationella sandskulpturfestival har pågått i Kalmar under hela veckan och på fredagen var det dags att rösta fram en vinnare. I år gick segern till Nederländernas och Storbritanniens bidrag föreställande en orangutang med sin unge.

Det är sjätte året i rad som festivalen annordnas och internationella sandkonstnärer kommer till Kalmarsundsparken. Konstnärerna som skapat årets vinnande bidrag heter Paul och Remy Hoggard. Bland sju sandskulpturer valdes deras konstverk föreställande en orangutang ut som vinnare.

– Det känns så klart fantastiskt att vinna, men vi är inte här för att skulptera för juryn eller för de andra artisterna. Vi vill bygga för hela familjen,barn och föräldrar, och underhålla hela stranden, säger Paul Hoggard till SVT Nyheter Småland.

Paret tog hem förstaplatsen i Sandskulpturfestivalen även förra året, då med en skulptur förställande en elefant.

Förra årets vinnande bidrag, även det skulpterat avPaul och Remy Hoggard. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.