Foto: SVT

”Jag tror att hela Sverige hejar på den här askungen-sagan”

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 400 personer har samlats i ishockeyarenan i Oskarshamn för att se ödesmatchen på storbildskärm. Ikväll gäller vinna eller försvinna för Oskarshamn, som om de vinner blir klara för spel i SHL.

Sofie Gunnarsson är en av de som sett till att arrangemanget blivit verklighet, och för henne råder inga tvivel om hur den dramatiska striden om SHL-platsen ska sluta.

– Vi vinner, absolut, säger hon.

Oskarshamn

Hon berättar att hela Oskarshamn fått en ”energi-boost” av hockeylagets framgångar.

– Jag tror att hela Sverige hejar lite på den här askungen-sagan.

”Jublar till varje bild”

Matchen drog igång vid 19:30 på måndagskvällen och SVT Nyheter Smålands reportrar Karin Ahlgren och Niclas Wimmerberg är på plats i Oskarshamn mitt ibland de 400 supportrar som kommit för att heja fram sitt lag på distans.

– Det är riktigt bra stämning här. Oskarshamn trycker på bra nu och fansen jublar till varje bild när hemmaklacken visas, rapporterade SVT Nyheter Smålands Niclas Wimmerberg i mitten av första perioden.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oskarshamn

Mer i ämnet