Arkivbild. Vargen på bilden är inte samma som beskrivs i artikeln. Foto: Heiko Junge, TT

Jakthund dödad av varg i Kalmar län

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen har en Beagle dödats av en varg i Hornsö Ekopark i Kalmar län. Uppgifterna bekräftas av länsstyrelsen rapporterar tidningen Jaktjournalen.

Det var hundägaren som använde sin Beagle under en rådjursjakt. Plötsligt hörde han hur hunden skrek till cirka 300 meter bort. 

– De förstod direkt att det var nåt som inte stämde och funderade på om den skadats av en gris, säger jaktledare Matz Petersson till Jaktjournalen

Kraftiga bett i nacken

När jägarna kom fram till hunden var den död och hade märken efter kraftiga bett över nacken. Hunden har sedan besiktigats av veterinär och länsstyrelsen har bekräftat att det rör sig om en vargattack.

Enligt P4 Kalmar har länstyrelsen hittat vargspår i snön vid platsen.

– Vi har ju besiktat en jakthund som vi bedömer dödats av varg under jakt, säger Fredrik Ustrup som är vilthandläggare på Länsstyrelsen i Kalmar län till P4 Kalmar.

Enligt länsstyrelsen så är detta första gången på fem år som ett tamdjur skadats av varg i Kalmar län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.