Foto: Privat/TT

Svenske Jacob mitt i dramat

Uppdaterad
Publicerad

Jacob Fransson från Jönköping är på plats i Sydney och blev vittne till gisslandramat på ett kafé i centrala delarna av staden.

Jacob Fransson, 21, kom till Sydney med sin reskompis för ett par dagar sedan. Han var på en lokal rundtur i staden och gruppen passerade då kaféet. Guiden hade hört att någonting hade hänt, men ingen visste exakt vad. Guidens kollega meddelade per telefon att de skulle flytta sig därifrån.

– Sedan såg vi avspärrningar och hörde polissiréner överallt. Det kändes lite olustigt, men jag tänkte först inte så mycket på det, säger Jacob Fransson.

Gisslandrama i Sydney

Bomb vid operahuset

Gruppen fortsatte rundturen till fots ner mot operahuset. Väl där möttes de av nya avspärrningar och meddelande om att en bomb hade hittats.

– Då började det hela kännas mer obehagligt, speciellt med tanke på att vi skulle gå hela vägen tillbaka genom staden till fots, säger Jacob.

”Det kan hända var som helst”

Han beskriver att det under förmiddagens var lite spöklik stämning i staden, eftersom det var väldigt lite folk och bilar ute. Jacob och hans kompis reser runt i Sydostasien och kom till Australien från Thailand i helgen. De planerar att stanna kvar i Sydney trots det misstänkta terrordådet. De får löpande information från vandrarhemmet de bor på.

– Det känns lite lugnare nu. Men det klart man tänker på att det kan hända var som helst, eftersom det hände på ett kafé, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gisslandrama i Sydney

Mer i ämnet