Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Julia Lönn är en av många gymnasieelever som pluggar på distans just nu. Foto: Clary Kroon/SVT

Julia om distansundervisningen: ”Krävs mycket självdisciplin”

Uppdaterad
Publicerad

Julia Lönn går sista året på det estetiska programmet med teaterinriktning på Katedralskolan i Växjö och är en av många gymnasieelever som just nu pluggar på distans. Hon ser att det finns svårigheter med undervisningsformen, särskilt för de som går praktiska program.

– Ett stort problem för oss är att det är svårt att repetera våra pjäser, när vi inte kan träffa våra medspelare, säger Julia Lönn. 

Kan påverka slutbetygen 

Julia Lönn tror också att slutbetygen kan påverkas av distansundervisningen, trots att lärarna jobbar för att eleverna ska få rättvisa betyg. Distansundervisningen kräver nämligen mycket självdisciplin. 

– Det är mycket mer eget ansvar att man gör uppgifterna och sitter och jobbar på lektionerna. Det är också mycket skriftliga uppgifter, även i praktiska ämnen som teater, röst och scenografi. Det kan vara jobbigt för de elever som tycker det är svårt att uttrycka sig i skrift. 

I klippet får du följa med på en distanslektion och höra Julia berätta om hur slutarbetena påverkats.

Under våren kommer vi att följa Julia Lönn som ska ta studenten i juni för att skildra hennes vardag under coronapandemin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet